Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lontong Tahu Campur

Lontong en gebakken tahu met een pindasaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 250 gr. tauge
- 2 tenen knoflook
- zout
- olie
- selderie
- bawang goreng
- lontong

Voor de saus:

- 75 gr. geroosterde pinda's
- 1 eetlepel citroensap
- 3 rode lomboks
- 1 eetlepel petis
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Rasp de gula djawa. Pers de knoflook. Snijd de tahu in plakken en wrijf ze in met de knoflook en het zout. Verhit de olie in een wok en frituur de tahu goudbruin. Laat de tahu uitlekken en snijd deze daarna in reepjes. Wrijf de ingredienten voor de saus fijn tot een gladde massa. Serveer de tahu met lontong en de (geblancheerde) tauge. Giet de saus over de tahu en tauge en bestrooi deze met wat gehakte selderie en bawang goreng.

Lontong Tahu Campur