Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Kimlo

Kippensoep met garnalen


Ingrediënten:

- 200 gr. kipfilet
- 1,5 ltr. kippenbouillon
- 100 gr. garnalen
- 4 baso ikan
- 15 gr. bunga sedap malam
- 15 gr. jamur kuping
- 3 wortelen
- 3 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- 2 eieren
- 2 eetlepels olie
- 25 gr. su-un
- water

Bereiding:

Kook de eieren. Snijd de kip in stukjes, de visballetjes in vieren, de wortelen in plakjes, de uien en de knoflook fijn. Week de jamur in water en snijd deze dan in reepjes. Snijd de eieren in stukken, week de su-un in water. Verhit in een wok de olie en fruit de uien en de knoflook 3 min. Voeg de garnalen toe en bak dit 1 min. Dan de overige ingrediënten, behalve de su-un en de jamur, toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten koken. Dan de su-un, de eieren en de jamur toevoegen en nog even zachtjes laten sudderen.

Sop Kimlo