Bacang

Gevulde kleefrijstpakketjes met gehakt en gedroogde garnalen


IngrediŽnten:

- 1 ltr. ketan
- 1 theelepel zout
- 2 dl. olie
- bambubladeren of bananenblad

Vulling:

- 300 gr. varkensgehakt
- 100 gr. ebi
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 lente-uien
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel witte peper
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 theelepels kristalsuiker
- 2 theelepels sesamolie
- zout
- 2 dl. bouillon

Bereiding:

Was de ketan goed. Doe deze in een pan met zoveel water dat het ca. twee vingerkootjes boven de rijst staat. Breng dit aan de kook en laat het koken tot het water is verdampt. Neem de pan van het vuur en roer het zout en de olie er door. Pel, voor de vulling, de sjalotjes en knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes fijn. Week de ebi 15 min. in water. Haal ze eruit en hak deze fijn.

Verhit de olie in een wok, smoor de sjalotjes en de knoflook ca. 2 min., doe het gehakt en de ebi erbij en roerbak tot het gehakt verkleurd is. Voeg de lente-uitjes, peper, ketjap, suiker, sesamolie en zout naar smaak toe. Roerbak nog 3 min. en voeg bouillon of water toe. Laat dit sudderen tot het gehakt gaar is.

Vouw voor elke bacang een stuk gewassen bambublad van 25x20 cm. in de vorm van een trechter. Doe hierin ongeveer 3 eetlepels ketan, maak een kuiltje, schep er 1 eetlepel vulling in en druk het aan met weer een beetje ketan. Vouw het blad dicht en zet de bacang met een stukje keukengaren vast. Kook de bacangs in een pan met ruim water (ze moeten volledig onderstaan) in ca. 1 uur gaar. Vul tijdens het koken zo nodig aan met kokend water.

Bacang
Download het recept
Moment geduld!