Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Udang

Mihoen met tauge, bosuitjes en garnalen

Mihoen Udang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. grote garnalen
- 150 gr. mihoen
- 100 gr. tauge
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 2 lente-uien
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels maizena
- een paar druppels tabasco
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Zet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water en laat het goed uitlekken. Leng de maizena aan met een beetje water en roer het goed door, houd dit apart. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in schuine ringetjes. Was de tauge. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes en knoflook glazig. Voeg de bouillon, ketjap en de tabasco toe en bind de saus met de maizena. Schep er de garnalen en de mihoen door en laat het kort doorwarmen. Schep er de tauge door en laat nogmaals kort doorwarmen. Bestrooi het gerecht met de lente-uitjes en schep het geheel in een voorverwarmde schaal.

Mihoen Udang