Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Madura Dua

Soep met rundvlees, lontong en sambal


Ingrediënten:

- 250 gr. rundvlees
- 25 gr. su-un
- 50 gr. tauge
- 1 lente-ui
- 1 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- lontong
- perkedel kentang
- citroen
- olie

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- peper
- zout

Sambal:

- 50 ml. bouillon
- 1 eetlepel geroosterde pinda's
- 5 rode lomboks
- halve eetlepel trassi

Bereiding:

Kneus de serehstengel en de djeruk purut. Week de su-un in heet water en snijd het klein. Was de tauge in heet water en laat het uitlekken. Snijd de lente-ui in ringetjes en de lontong in blokjes. Maak van de bumbu een pasta en fruit dit in wat olie met de sereh en djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg voldoende water toe, kook het vlees hierin gaar en snijd het daarna in plakjes, bewaar deze bouillon. Maal in de vijzel de ingrediënten voor de sambal tot een pasta en meng dit met de hete bouillon tot een smeuïge saus.

Leg de su-un, lontong, perkedel kentang en tauge in een schaal. Leg hier het vlees op en schenk de bewaarde bouillon erover. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi de lente-uiringen over de soep en snijd de citroen in partjes. Serveer die met de sambal bij de soep.

Soto Madura Dua