Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Kocok Medan

Bamisoep met kipfilet, tauge, garnalen en kroepoek


Ingrediënten:

- 300 gr. eiermie
- 200 gr. kipfilet
- 100 gr. tauge
- 2 eieren
- 2 eetlepels ebi
- 2 eetlepels olie

bouillon:

- 200 gr. gepelde garnalen
- 1 ltr. kippenbouillon
- 6 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 kruidnagels
- 2 cm. djahe
- halve noot nootmuskaat
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel zout

Garnering:

- 5 eetlepels bawang goreng
- 2 lente-uitjes
- 1 stengel selderij
- kroepoek

Bereiding:

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het goed uitlekken. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in parten. Kook de kipfilet en snijd het in stukken. Breng de bouillon aan de kook. Week de ebi in heet water en stamp het fijn. Maak van de maizena een papje met wat water.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Snijd de djahe fijn en bak dit met de garnalen tot ze van kleur veranderen. Voeg dit aan de kokende bouillon toe. Rasp de nootmuskaat. Maal de knoflook en de sjalotten tot een pasta. Voeg de kruidnagels, nootmuskaat en zout toe aan de pasta. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de pasta tot het gaat geuren. Voeg het maizenapapje toe en roer het geheel goed door. Voeg de gebonden pasta toe aan de bouillon en breng het opnieuw aan de kook.

Snijd, voor de garnering, de lente-uitjes in dunne ringen en snijd de selderij in dunne plakjes. Verdeel de eiermie over kommen en leg de kip en tauge hier op. Schenk de bouillon er op en leg er parten ei in, strooi de gestampte ebi er over en de rest van de garnering. Serveer de Mie Kocok Medan met de kroepoek er apart bij.

Mie Kocok Medan