Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gado-Gado Jakarta

Verschillende groentes met tofu, tempeh en pindasaus


Ingrediënten:

- 200 gr. kouseband
- 200 gr. pompoen
- 200 gr. jonge nangka
- 100 gr. komkommer
- 100 gr. kangkung
- 100 gr. tauge
- half blok tahu
- half blok tempeh
- 1 grote aardappel
- kroepoek

Pindasaus:

- 100 gr. geroosterde pinda's
- 4 rode rawits
- klein beetje kokend water
- sap van 1 limoen
- 2 theelepels gula djawa
- halve theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kouseband, pompoen en nangka in stukjes en kook het beetgaar. Snijd de aardappel, tahu en tempeh in blokjes en frituur het afzonderlijk van elkaar goudbruin. Snijd de komkommer in dunne plakjes en blancheer de tauge. Snijd de rawits in stukjes en maal de pinda's, rawits, zout en gula djawa tot een pasta. Voeg al malend het limoensap en een beetje water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Schik de groentes, blokjes aardappel, kroepoek, tahu en tempeh op een schaal en geef de saus er apart bij.

Gado-Gado Jakarta