Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lontong Goreng

Pittige roerbak van blokjes gekookte rijst met garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. lontong
- 250 gr. grote garnalen
- 50 gr. tauge
- 5 rawits
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel oestersaus
- 3 eetlepels olie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bumbu:

- 2 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 cm. djahe
- 2 eetlepels sambal oelek

Bereiding:

Snijd de koude lontong in blokjes. Snijd de garnalen in kleinere stukjes. Snijd de rawits en lente-uitjes in ringen. Snijd voor de bumbu de tomaten, ui, djahe en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en schep het door tot ze van kleur veranderen. Voeg de ketjap, ketchup en oestersaus toe en roer het geheel goed door. Kluts de eieren een beetje los en roer dit samen met de rawits door het gerecht. Proef of er nog zout, suiker of sambal moet worden toegevoegd. Was de tauge in heet water en schep dit door het gerecht. Bestrooi het gerecht met de lente-uitjes voor het serveren.

Lontong Goreng